РАТАТУЙ

Вам знадобиться:

  • Безлактозний сир ТМ “LatteR” — 400 г;
  • Свіжий болгарський перець – 2 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Цукіні – 1 шт.;
  • Баклажани – 1 шт.;
  • Базилік, чебрець, оливкова олія, сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Замочіть нарізаний круглими тонкими пластинками баклажан в холодній солоній воді, щоб зникла гіркота. Через 30 хвилин злийте воду і добре промийте баклажан. 2 томати надріжте хрестиком і залийте окропом, очистить шкіру.
  2. Соус: цибулю дрібно поріжте та обсмажте на оливковій олії. Додайте нарізаний болгарський перець.
  3. Очистить 2 томати, поріжте, додайте до цибулі та перцю. Гасіть все разом 10 хвилин.
  4. Додайте 2 зубчики часнику, посоліть і поперчіть.
  5. Подрібніть все за допомогою блендера (можна залишати шматочками перець, смачніше, коли все збивається в одну рівномірну масу).
  6. Основа: залийте форму соусом для рататуя, який ви тільки що приготували.
  7. Наріжте рівними кружечками помідори, цукіні (баклажан вже повинен бути порізаний під час замочування). Безлактозний сир ТМ”Latter” потріть на тертці.
  8. Викладіть чергуючи баклажан, цукіні, помідори, посипаючи все це тертим сиром, а якщо кілька рівнів – посипте кожен рівень, якщо один – сир можна засипати зверху.
  9. Посоліть, додайте базилік і чебрець.
  10. Закрийте фольгою і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 1.5 години. Зніміть фольгу і тримайте в духовці ще 20 хвилин.