
Вам знадобиться:
- Безлактозний сир ТМ “LatteR” — 400 г;
- Свіжий болгарський перець – 2 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- Часник – 4 зубчики;
- Цукіні – 1 шт.;
- Баклажани – 1 шт.;
- Базилік, чебрець, оливкова олія, сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Замочіть нарізаний круглими тонкими пластинками баклажан в холодній солоній воді, щоб зникла гіркота. Через 30 хвилин злийте воду і добре промийте баклажан. 2 томати надріжте хрестиком і залийте окропом, очистить шкіру.
- Соус: цибулю дрібно поріжте та обсмажте на оливковій олії. Додайте нарізаний болгарський перець.
- Очистить 2 томати, поріжте, додайте до цибулі та перцю. Гасіть все разом 10 хвилин.
- Додайте 2 зубчики часнику, посоліть і поперчіть.
- Подрібніть все за допомогою блендера (можна залишати шматочками перець, смачніше, коли все збивається в одну рівномірну масу).
- Основа: залийте форму соусом для рататуя, який ви тільки що приготували.
- Наріжте рівними кружечками помідори, цукіні (баклажан вже повинен бути порізаний під час замочування). Безлактозний сир ТМ”Latter” потріть на тертці.
- Викладіть чергуючи баклажан, цукіні, помідори, посипаючи все це тертим сиром, а якщо кілька рівнів – посипте кожен рівень, якщо один – сир можна засипати зверху.
- Посоліть, додайте базилік і чебрець.
- Закрийте фольгою і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 1.5 години. Зніміть фольгу і тримайте в духовці ще 20 хвилин.