Йогурт часто включають в списки продуктів для здорового харчування … і не дарма. Йогурт має високу поживну цінністю і є відмінним джерелом білка, кальцію і калію. Він мітить численні вітаміни і мінерали, і відзначається відносно низьким вмістом калорій.
Йогурт є кисломолочним продуктом, сформований під дією спеціальнх культур, які додаються в молоко. Молочна кислота, отримана за допомогою культури коагулює молочний білок, згущуючи молоко та додаючи характерний кислий смак.
Користь для здоров’я
В йогурт часто додають різні пробіотики зважаючи на їх вплив на здоров’я людини. Вони можуть допомогти підтримувати баланс бактерій, необхідних для здорової травної системи, і зміцнюють імунну систему.
При прийомі антибіотиків, багато людей страждають через неприємні побічні ефекти, такі як діарея, кишкові болі та / або здуття живота. Це відбувається тому, що деякі антибіотики порушують баланс бактерій в шлунково-кишковому тракті. Вживання в їжу продуктів, багатих на пробіотики може пом’якшити наслідки вживання антибіотиків.
Грецький йогурт
Деякі споживачі вибирають грецький йогурт через його текстуру і високий вміст білка. Грецький йогурт, як і звичайний, являються елементом здорового харчування. Він містить приблизно в два рази більше білка, на половину меньше натрію і вуглеводів, ніж звичайний йогурт.
Обидва продукти беруть початок з молока. Різниця між ними обумовлена обробкою.
Додатковий білок робить грецький йогурт більш привабливим продуктом для молодих спортсменів.
Йогурт і непереносимість лактози
Багато людей, які страждають непереносимістю лактози можуть насолоджуватися йогуртами. Вони містять меншу кількість лактози, ніж молоко, так як лактоза в йогурті перетворюється в молочну кислоту за допомогою бактеріальних культур. Спробуй безлактозні йогурти LatteR.
Latter – створено для Вашого здоров’я!