Алергія на молоко та непереносимість лактози – зовсім різні поняття

Багато людей плутають ці стани, тому відмовляють собі у такому задоволенні, як вживання молочної продукції.

Алергія на молоко – це харчова алергічна реакція на молочний білок, яка може розпочатися як одразу після споживання продукції, що його містить, так і через декілька годин. Окрім неприємних відчуттів у шлунку, викликає суто алергічні симптоми – шкірні висипання, набряки, тощо. Стан потребує відмови від продукції, що містить білок молока.

Непереносимість лактози (молочного цукру) пов’язана з недостатністю в організмі ферменту лактази і проявляється, як правило, через 30 хвилин – 2 години після споживання молочної продукції, та приносить неприємні відчуття у шлунково-кишковому тракті й супутні явища. Цих неприємностей можна легко уникнути, споживаючи безлактозну молочну продукцію.

Якщо у Вас лактозна недостатність – обирайте здоров’я, споживаючи безпечну для Вас та смачну безлактозну молочну продукцію ТМ «LatteR»!

P.S. Пам’ятайте, що кінцевий діагноз може поставити лише лікар. Звертайтесь до нього вчасно та будьте здорові!

Напишіть коментар